Sunt ceva ani de cand imi doresc sa ajung la Maison & Objet, targul de design interior de la Paris. De fapt, mai corect ar fi sa spun ca sunt cativa ani de cand imi doresc sa ajung (din nou) la Paris, dupa ce prima oara am fost in 2007 si m-a cucerit. Nu ca ar fi fost dificil. Asta-i povestea mea si a milioane de alti oameni care au vizitat orasul.

Din 2007 s-au tot inmultit motivele pentru care era musai sa revin, unul dintre ele fiind targul Maison & Objet si altul, Marche aux Puces, targul de antichitati de la marginea Parisului.

Fast forward, tocmai m-am intors, adica scriu aproape in real time (eu ori nu scriu un an, ori transmit de la fata locului) si dupa ce vineri, prima zi, mi-am petrecut-o in zonele ECLECTIC, COZY si ELEGANT ale targului si a doua zi am ratacit cu placere prin pavilionul dedicat ultimilor noutati in designul de interior, tanar sau consacrat –  multa creativitate, inovatie si inspiratie pe metru patrat ce nu poate fi cuprinsa intr-o singura postare – ma opresc deocamdata la cel din urma si la doar doua descoperiri, intre multe care au rezonat cu mine.

Lasvit, brandul cehesc de corpuri de iluminat si instalatii de arta din sticla, care duce traditia sticlei de Boemia “in noul mileniu”, m-a incantat printre altele cu una dintre colectiile sale “Neverending Glory”, formata din cinci corpuri de iluminat inspirate din candelabrele unor mari sali de opera din lume: Prague Estate Theatre, Palais Garnier, Metropolitan Opera, La Scala si Bolshoi Theatre. Mi-a placut silueta minimalizata ce capata noi valente si forme in ochii privitorului in contextul cunoasterii sursei de inspiratie.

  04@normal 01@normal 03@normal 05@normal 02@normal

A doua intalnire draga a fost cu Gebrueder Thonet Vienna, pe care-l eu l-as iubi mereu si daca scaunul de cafenea din lemn curbat ar fi fost si ar ramane si de acum incolo singurul obiect pe care l-ar produce, fiind  atat de elegant, traditional si simplu in acelasi timp. Dar cum nu s-au oprit doar la emblematicul scaun, mi-au dat cu atat mai multe motive sa raman o “groupie” a mobilierului Thonet. Noile colectii de scaune, fotolii si canapele care pastreaza elementele traditionale, lemnul curbat, plasa de bambus, dar le integreaza in linii si curbe moderne sunt minunate. Si le vreau!

GThonetV__HIDEOUT_lounge_chair_design_Front_1_(FILEminimizer) GTV__TARGA_sofà_design_Gamfratesi_5_(FILEminimizer)